Het is weer zover; het einde van het schooljaar. Voor veel kinderen toch wel gek. De meeste kinderen kunnen net weer naar school en nu is het alweer bijna vakantie. Deze vakantie moet wel verdeeld worden en aan het einde van het schooljaar zijn er vaak veel belangrijke momenten op school. Hoe gaan jullie daar als gescheiden ouders mee om?
Bij mediation denken veel mensen aan de situatie waarbij mensen scheiden. Dat kan, maar je kan in veel meer gevallen naar de mediator. Bijvoorbeeld als je samenwoont of hebt gewoond. Je hoeft geen relatie te hebben of hebben gehad om naar de mediator te gaan.
Regelmatig komt het voor dat wij benaderd worden door cliënten die willen scheiden, terwijl de echtgenoot in het buitenland woont. Bijvoorbeeld omdat jouw partner voor zijn of haar werk in het buitenland woont, of omdat jouw partner na het beëindigen van de relatie in een ander land is gaan wonen. Kan je in deze situaties een echtscheidingsprocedure starten?
In een recente uitspraak van de rechtbank Rotterdam komt een onderwerp ter sprake dat ons aan het hart gaat: een GI die geen uitvoer geeft aan een omgangsregeling tussen ouder en kind. Ruim een jaar nadat er een omgangsregeling is vastgesteld, heeft de vader zijn kind slechts één keer gezien.
De schoolvakantie staat weer voor de deur. Soms wil deze geen ouder toestemming geven voor de vakantie. Bijvoorbeeld omdat hij of zij het gevaarlijk vindt. Zeker nu met Corona verschillen veel ouders van mening of het veilig is om op vakantie te gaan. Wat kan je dan doen?
“Er staat niks op papier, dus we kunnen helaas niks voor je doen.” Dat is wat veel vaders van de politie horen als zij hun kind niet meekrijgen. Ook als de ouders wel een zorgregeling of omgangsregeling hebben afgesproken. Wat kan jij als vader in zo’n geval doen?
Er zijn een heleboel kinderen die niet een moeder en een vader op hun geboorteakte hebben staan, maar twee moeders. Hoe zit dat? En hoe kunnen jullie regelen dat niet alleen de geboortemoeder, maar ook de partner officieel moeder is van jullie kindje?
In de praktijk zien en horen wij het vaak: het feitenonderzoek door GI’s laat te wensen over. Regelmatig horen wij van ouders of kinderen dat er in de rapporten en stukken van GI’s feiten staan die niet kloppen. Erg frustrerend, aangezien zij hier tijdens een ondertoezichtstelling of zelfs uithuisplaatsing wel steeds mee geconfronteerd worden.
Wat veel mensen niet weten, is dat niet alleen advocaten, maar ook mediators jou op basis van een toevoeging kunnen helpen met een scheiding, conflict over alimentatie, het opstellen van een omgangsregeling of andere conflicten.