6 maanden Dialoog Advocatuur & Mediation


De tijd vliegt voorbij. Laatst kwamen wij tot de ontdekking dat ons kantoor alweer een half jaar bestaat! Tijd om de balans op te maken.

Pro deo advocaat familierecht


Regelmatig worden wij gebeld met de vraag of wij mensen ook pro deo helpen. Anders gezegd; of wij gratis rechtsbijstand verlenen in familierecht en jeugdrecht zaken.

Een geboortemoeder én een biologische moeder?


In het geval van lesbisch moederschap zijn er een heleboel aanstaande moeders die het een fijn idee vinden dat zij allebei iets bijdragen aan het ontstaan van hun kindje. Een voorbeeld hiervan is dat de een zwanger wordt en het kind draagt en dat de ander de eicel levert. Naast deze emotionele en gevoelsmatige reden om voor eiceldonatie te kiezen, kan er ook een juridische reden zijn die een rol speelt bij deze keuze. In deze blog vertellen wij hier meer over.

Een ondertoezichtstelling vanwege omgangsproblemen


Er worden tegenwoordig veel ondertoezichtstellingen uitgesproken vanwege echtscheidingsproblematiek. Als ouders niet meer (normaal) met elkaar kunnen praten, kunnen kinderen hier veel last van hebben. Maar hoe zit dat met omgang? Kan er ook een ondertoezichtstelling worden uitgesproken voor omgangsproblematiek?

Verhuizen met jullie kind. Mag dat?


“Wij gaan verhuizen.” Een mededeling die veel stof kan doen opwaaien. Wanneer het de bedoeling is om een paar straten verderop te gaan wonen is dit veelal geen probleem, maar dat kan anders zijn wanneer de bestemming van de verhuizing een andere stad is. Mag dat zomaar? En wat kan je in zo’n situatie doen?

Partner uit huis, of kind uit huis


In de jeugdrechtspraktijk zien wij regelmatig dat jeugdbeschermers ouders voor de keuze stellen “partner uit huis, of je kind wordt uithuisgeplaatst”. Dat is voor veel ouders even slikken. Want waar de meeste ouders wel willen kiezen voor hun kind, is die keuze niet zo makkelijk gemaakt. Kan een jeugdbeschermer dit zomaar eisen?

Feit of fabel: Een kind van 12 jaar mag kiezen bij wie hij of zij gaat wonen


Vaak horen wij van cliënten dat als een kind 12 jaar oud is, hij of zij zelf mag kiezen bij welke ouder hij of zij gaat wonen. Maar klopt dat wel? In deze blog vertellen wij hier meer over.