Met een fa­mi­lie­ru­zie naar de me­di­a­tor

In ie­der ge­zin en in ie­de­re fa­mi­lie kan het ge­beu­ren: een fa­mi­lie­ru­zie. Soms is er een dui­de­lijke aan­lei­ding, maar soms sluipt het er ge­woon in. Mis­schien heb­ben jul­lie slaan­de ru­zie, maar het komt juist ook veel voor dat fa­mi­lie­le­den el­kaar niet meer spre­ken. Wat kan me­di­a­ti­on voor jul­lie be­te­ke­nen?

In­dexe­ring ali­men­ta­tie in 2021 wor­dt 3%

Ie­der jaar stij­gt de kin­der­ali­men­ta­tie en part­ner­ali­men­ta­tie. Dit noe­men wij in­dexe­ren. Hoe hoog het in­dexe­rings­per­cen­ta­ge is, wor­dt ie­der jaar vast­ge­steld door de Mi­nis­ter van Rechts­be­scher­ming. Het is be­kend ge­wor­den dat de ali­men­ta­tie in 2021 met 3% gaat stij­gen.

Vrouw bleek al ge­trouwd. Nie­tig hu­we­lijk

Het zal je maar ge­beu­ren, je komt er­ach­ter dat jouw echt­ge­noot/echt­ge­note al ge­trouwd is met een an­der. Wat kan je dan doen? De Recht­bank Noord-Hol­land, lo­ca­tie Alkmaar heeft een tijd­je ge­le­den uit­spraak ge­daan in zo’n zaak. Mir­jam van der Wei­de stond de man als ad­vo­caat bij om het hu­we­lijk na hun schei­ding nie­tig te ver­kla­ren. Zijn ex-vrouw bleek tij­dens hun hu­we­lijk al/nog ge­trouwd te zijn met ie­mand an­ders.

Ge­zag na schei­ding

Vaak krij­gen wij als ad­vo­caat vra­gen van ou­ders over het ge­zag na schei­ding. Heb­ben jul­lie ge­za­men­lijk het ge­zag als jul­lie uit el­kaar gaan? Of niet? In deze blog ge­ven wij een korte uit­leg over wie er waar­schijn­lijk ge­zag over de kin­de­ren heeft als jul­lie gaan schei­den.

Draag­moe­der­schap, hoe zit dat?

We heb­ben het over draag­moe­der­schap als ie­mand zwan­ger is voor een an­der. Mees­tal is dit voor wens­ou­ders die zelf niet zwan­ger kun­nen ra­ken, zo­als een ho­mo­s­tel of ie­mand die on­vrucht­baar is. Er be­staat veel on­dui­de­lijk­heid over draag­moe­der­schap. Hoe vind je een draag­moe­der? Hoe zit dat ju­ri­disch en wat moet je re­ge­len? In deze blog ge­ven wij een korte uit­leg.

Wan­neer kan ik naar een ad­vo­caat bij een on­der­toe­zicht­stel­ling?

Vaak gaat er een heel tra­ject met vrij­wil­li­ge jeugd­hulp­ver­le­ning aan een on­der­toe­zicht­stel­ling voor­af. Maar wan­neer is het slim of han­dig om een jeugd­recht ad­vo­caat in te scha­ke­len? Dat hangt na­tuur­lijk van jouw si­tu­a­tie en wen­sen af.

Om­gangs­re­ge­ling op af­stand?

Het aan­tal co­ro­na­be­smet­tin­gen in ons land loopt weer op en de over­heid heeft de maat­re­ge­len weer aan­ge­scher­pt. Net als eer­der dit jaar zijn er ook nu weer ou­ders die zich zor­gen ma­ken om de om­gangs­re­ge­ling van hun kin­de­ren met de an­de­re ou­der. Kan de om­gangs­re­ge­ling nu wel of niet door­gaan?