Met een familieruzie naar de mediator


In ieder gezin en in iedere familie kan het gebeuren: een familieruzie. Soms is er een duidelijke aanleiding, maar soms sluipt het er gewoon in. Misschien hebben jullie slaande ruzie, maar het komt juist ook veel voor dat familieleden elkaar niet meer spreken. Wat kan mediation voor jullie betekenen?

Indexering alimentatie in 2021 wordt 3%


Ieder jaar stijgt de kinderalimentatie en partneralimentatie. Dit noemen wij indexeren. Hoe hoog het indexeringspercentage is, wordt ieder jaar vastgesteld door de Minister van Rechtsbescherming. Het is bekend geworden dat de alimentatie in 2021 met 3% gaat stijgen.

Vrouw bleek al getrouwd. Nietig huwelijk


Het zal je maar gebeuren, je komt erachter dat jouw echtgenoot/echtgenote al getrouwd is met een ander. Wat kan je dan doen? De Rechtbank Noord-Holland, locatie Alkmaar heeft een tijdje geleden uitspraak gedaan in zo’n zaak. Mirjam van der Weide stond de man als advocaat bij om het huwelijk na hun scheiding nietig te verklaren. Zijn ex-vrouw bleek tijdens hun huwelijk al/nog getrouwd te zijn met iemand anders.

Gezag na scheiding


Vaak krijgen wij als advocaat vragen van ouders over het gezag na scheiding. Hebben jullie gezamenlijk het gezag als jullie uit elkaar gaan? Of niet? In deze blog geven wij een korte uitleg over wie er waarschijnlijk gezag over de kinderen heeft als jullie gaan scheiden.

Draagmoederschap, hoe zit dat?


We hebben het over draagmoederschap als iemand zwanger is voor een ander. Meestal is dit voor wensouders die zelf niet zwanger kunnen raken, zoals een homostel of iemand die onvruchtbaar is. Er bestaat veel onduidelijkheid over draagmoederschap. Hoe vind je een draagmoeder? Hoe zit dat juridisch en wat moet je regelen? In deze blog geven wij een korte uitleg.

Wanneer kan ik naar een advocaat bij een ondertoezichtstelling?


Vaak gaat er een heel traject met vrijwillige jeugdhulpverlening aan een ondertoezichtstelling vooraf. Maar wanneer is het slim of handig om een jeugdrecht advocaat in te schakelen? Dat hangt natuurlijk van jouw situatie en wensen af.

Omgangsregeling op afstand?


Het aantal coronabesmettingen in ons land loopt weer op en de overheid heeft de maatregelen weer aangescherpt. Net als eerder dit jaar zijn er ook nu weer ouders die zich zorgen maken om de omgangsregeling van hun kinderen met de andere ouder. Kan de omgangsregeling nu wel of niet doorgaan?