Je hoort het steeds vaker bij ouders die uit elkaar zijn: solo parallel ouderschap. Maar wat is dat? Wanneer wordt solo parallel ouderschap ingezet? En hoe is dit voor de kinderen? Deze vragen beantwoorden wij in deze blog.
Vandaag is Sheila Albers beëdigd als advocaat bij de rechtbank Noord-Holland in Haarlem. In deze blog vertelt Mirjam van der Weide over de beëdiging.
Wij worden regelmatig gevraagd om advies te geven als ouders hun kind minder zien dan afgesproken. In veel gevallen wordt namelijk wel van hun verwacht dat zij de kinderalimentatie betalen. Ook als zij hun kind weinig of zelfs niet zien. Hoe zit dat? Moet je dan nog wel alimentatie betalen?
Hoe is een scheiding voor kinderen? Dat is een vraag die wij als mediator of advocaat familierecht vaak krijgen. In de podcast ‘Papa en mama zijn gescheiden’ hoor je van verschillende kinderen hoe zij de scheiding van hun ouders hebben ervaren.
Als jullie uit elkaar zijn, moeten jullie nadenken wanneer de kinderen bij welke ouder verblijven. Een veel gestelde vraag is wat het verschil is tussen een omgangsregeling en een zorgregeling. In deze blog leggen wij dat kort uit.
De eerste hobbel is genomen en een afspraak bij de scheidingsmediator is gemaakt. Maar wat nu? In deze blog geven wij een paar praktische tips om jullie eerste gesprek bij de mediator goed voor te bereiden. Want een goede voorbereiding is het halve werk.
Een uithuisplaatsing is voor ieder kind een heftige gebeurtenis. Je wordt als kind voor je gevoel soms “zomaar” uit huis gehaald. Niet meer slapen bij mama of papa, maar in een vaak vreemde omgeving met veel vreemde mensen die zich met jou bemoeien. In deze situaties kunnen broertjes of zusjes erg veel steun aan elkaar hebben. Het is alleen niet vanzelfsprekend dat zij ook bij elkaar geplaatst worden.
Wel willen allemaal het beste voor onze kinderen. Maar wat is nu eigenlijk het beste voor jullie jonge kind na de scheiding? De meeste mensen weten inmiddels dat een goede zorgregeling voor kinderen van groot belang is. Juist als het om kinderen van 0 tot 4 jaar gaat.
Vroeger was het niet meer dan normaal dat kinderen de achternaam van hun vader kregen. Dat is nu lang niet altijd meer het geval. Niet alleen als er geen vader bekend is hebben kinderen de achternaam van de moeder. Steeds vaker is dit een bewuste keuze. Maar hoe zit dat?