Hoe helpen jullie je kind de scheiding door?


Met een scheiding staat de wereld van jullie kind op z’n kop. Er gaat veel veranderen. Wij krijgen regelmatig de vraag hoe jullie als ouders je kind zo goed mogelijk kunnen helpen om deze periode door te komen. In deze blog geven wij een paar tips die misschien kunnen helpen.

APK voor het ouderschapsplan


Je laat je auto regelmatig nakijken, zodat je niet zomaar met een mankement langs de weg staat. Bovendien kan een APK-keuring mankementen opsporen die jij nog niet gezien hebt, maar die wel tot grote schade kunnen leiden. Het klinkt ook logisch om iets waar je veel gebruik van maakt periodiek na te laten kijken. Maar waarom doe je dat niet met de afspraken in een ouderschapsplan?

Wanneer komt mijn kind terug naar huis?


Voor de meeste ouders staat hun wereld op z’n kop als hun kind uit huis wordt geplaatst. En natuurlijk heb je het liefste dat jouw kind zo snel mogelijk weer thuis kan komen wonen. Maar die wie wordt dat besloten? En wat moet je daarvoor doen? Hierover in deze blog meer.

Adoptie door de stiefouder


Als je het vroeger had over een stiefmoeder of stiefvader, werd al snel gedacht aan een valse man of vrouw zoals je die ook in films ziet. Dat is allang niet meer zo. Sterker nog, veel kinderen hebben een hele goede band met hun stiefmoeder of stiefvader. Zo goed, dat hij of zij zelfs voelt als een echte ouder. Kan zo’n stiefouder juridisch ook ouder worden? Daar lees je meer over in deze blog.

Waarom een MfN-mediator?


Als jullie de keuze hebben gemaakt om te starten met mediation, is de zoektocht naar een mediator begonnen. Wie gaat jullie begeleiden in de mediationgesprekken? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Iedereen mag zich mediator noemen, maar hoe weet je dat een mediator deskundig is en weet wat hij of zij doet?

Vrijdag 11 september dag van de scheiding


Heb jij vragen over scheiden? Dan is vrijdag 11 september het moment om deze aan ons te stellen. De vFAS organiseert voor de 10e keer de dag van de scheiding. Ons kantoor is deze dag telefonisch en per e-mail bereikbaar om al jouw vragen over echtscheidingen en mediation te beantwoorden.

Mirjam van der Weide in chatteam ‘Dag van de scheiding’


Op vrijdag 11 september is het de dag van de scheiding. Op deze dag zit een team van gespecialiseerde advocaat-mediators familierecht voor u klaar om al uw vragen over scheiden en mediation te beantwoorden. Onze Mirjam van der Weide maakt op deze dag onderdeel uit van het chatteam van de vFAS.

Al 30 jaar tegen internationale kinderontvoering


Vandaag is het Haags Kinderontvoeringsverdrag precies 30 jaar van kracht in Nederland en er zijn inmiddels al 101 staten bij dit verdrag aangesloten. Waarom hebben wij het Haags Kinderontvoeringsverdrag? In deze blog lees je daar meer over.