Hoe hel­pen jul­lie je kind de schei­ding door?

Met een schei­ding staat de we­reld van jul­lie kind op z’n kop. Er gaat veel ver­an­de­ren. Wij krij­gen re­gel­ma­tig de vraag hoe jul­lie als ou­ders je kind zo goed mo­ge­lijk kun­nen hel­pen om deze pe­ri­o­de door te ko­men. In deze blog ge­ven wij een paar tips die mis­schien kun­nen hel­pen.

APK voor het ou­der­schaps­plan

Je laat je auto re­gel­ma­tig na­kij­ken, zo­dat je niet zo­maar met een man­ke­ment langs de weg staat. Bo­ven­dien kan een APK-keu­ring man­ke­men­ten op­spo­ren die jij nog niet ge­zien hebt, maar die wel tot grote scha­de kun­nen lei­den. Het klin­kt ook lo­gisch om iets waar je veel ge­bruik van maakt pe­ri­o­diek na te la­ten kij­ken. Maar waar­om doe je dat niet met de af­spra­ken in een ou­der­schaps­plan?

Wan­neer komt mijn kind te­rug naar huis?

Voor de mees­te ou­ders staat hun we­reld op z’n kop als hun kind uit huis wor­dt ge­plaatst. En na­tuur­lijk heb je het lief­ste dat jouw kind zo snel mo­ge­lijk weer thuis kan ko­men wo­nen. Maar die wie wor­dt dat be­slo­ten? En wat moet je daar­voor doen? Hier­over in deze blog meer.

Adop­tie door de stief­ou­der

Als je het vroe­ger had over een stief­moe­der of stief­va­der, werd al snel ge­dacht aan een val­se man of vrouw zo­als je die ook in films ziet. Dat is al­lang niet meer zo. Ster­ker nog, veel kin­de­ren heb­ben een hele goe­de band met hun stief­moe­der of stief­va­der. Zo goed, dat hij of zij zelfs voelt als een ech­te ou­der. Kan zo’n stief­ou­der ju­ri­disch ook ou­der wor­den? Daar lees je meer over in deze blog.

Waar­om een MfN-me­di­a­tor?

Als jul­lie de keu­ze heb­ben ge­maakt om te star­ten met me­di­a­ti­on, is de zoek­tocht naar een me­di­a­tor be­gon­nen. Wie gaat jul­lie be­ge­lei­den in de me­di­a­ti­on­ge­sprek­ken? Soms zie je door de bo­men het bos niet meer. Ie­de­reen mag zich me­di­a­tor noe­men, maar hoe weet je dat een me­di­a­tor des­kun­dig is en weet wat hij of zij doet?

Vrij­dag 11 sep­tem­ber dag van de schei­ding

Heb jij vra­gen over schei­den? Dan is vrij­dag 11 sep­tem­ber het mo­ment om deze aan ons te stel­len. De vFAS or­ga­ni­seert voor de 10e keer de dag van de schei­ding. Ons kan­toor is deze dag te­le­fo­nisch en per e-mail be­reik­baar om al jouw vra­gen over echt­schei­din­gen en me­di­a­ti­on te be­ant­woor­den.

Mir­jam van der Wei­de in chat­team ‘Dag van de schei­ding’

Op vrij­dag 11 sep­tem­ber is het de dag van de schei­ding. Op deze dag zit een team van ge­spe­ci­a­li­seer­de ad­vo­caat-me­di­a­tors fa­mi­lie­recht voor u klaar om al uw vra­gen over schei­den en me­di­a­ti­on te be­ant­woor­den. Onze Mir­jam van der Wei­de maakt op deze dag on­der­deel uit van het chat­team van de vFAS.

Al 30 jaar te­gen in­ter­na­ti­o­na­le kin­der­ont­voe­ring

Van­daag is het Haags Kin­der­ont­voe­rings­ver­drag pre­cies 30 jaar van kracht in Ne­der­land en er zijn in­mid­dels al 101 sta­ten bij dit ver­drag aan­ge­slo­ten. Waar­om heb­ben wij het Haags Kin­der­ont­voe­rings­ver­drag? In deze blog lees je daar meer over.